Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:07:20

Відбулись наукові читання "Визначні діячі Чернігівщини у подіях Української революції 1917-1921 рр."

22.02.2017   12:24Агенцiя

21 лютого у конференц-залі бібліотеки Короленка відбулись наукові читання «Визначні діячі Чернігівщини у подіях Української революції 1917-1921 рр.».

Відкрив засідання клубу «Краєзнавець» його президент, голова Правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко.

Він вручив членські квитки та привітав зі вступом до Національної спілки краєзнавців України директора бібліотеки Інну Аліференко та викладача Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидата історичних наук Олену Гринь.

У наукових читаннях взяли участь та виступили співробітник Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук Сергій Горобець, тема доповіді: «Українська революція на Чернігівщині: нові вектори дослідження», доцент кафедри всесвітньої історії Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Ірина Еткіна – «Політика Центральної Ради у сприйнятті селянства Чернігівської губернії», професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор історичних наук Сергій Леп’явко – «Коли і як над Черніговом вперше з’явився жовто-блакитний прапор», директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, кандидат історичних наук Володимир Бойко – «Коли і як у Чернігові було утворено Добровольчий полк  імені гетьмана Петра Дорошенка», доцент кафедри історії України Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Тамара Демченко – «Василь Андрієвський – учасник революційних подій на Чернігівщині», директор Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, професор Олександр Коваленко – «Вадим Модзалевський і реформування архівної справи за доби Української революції», доцент, завідувач кафедри історії України Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Олександр Рахно – «Громадська діяльність Олексія Бакуринського у 1917-1919 рр.», завідувач філії «Військово-історичний музей» Чернігівського історичного музею імені В. В. Тарновського Людмила Майборода – «Доля підполковника Армії УНР Петра Ганжі», представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко – «Євген Онацький про вождів Української революції», головний спеціаліст відділу Українського інституту національної пам’яті Наталія Слобожаніна – «Чернігівці-офіцери у складі Армії УНР».

Під час читань було наголошено, що настав час достойно увічнити пам’ять діячів та подій Української революції у назвах вулиць Чернігова та інших населених пунктів області, меморіальних дошках та обелісках.

Модератор заходу, завідувач відділу краєзнавства Ірина Каганова ознайомила присутніх з книжково-інформаційною виставкою «Українські національно-визвольні змагання 1917-1921 рр. Чернігівщина. Постаті».

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини