Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:27:35

Картини не тільки малюють. ФОТОдоказ

23.09.2016   12:53Агенцiя

Мистецтво вишивки з давніх-давен шанується в Україні. Тому виставка-захоплення «Мальовнича Україна», яка демонструє вишиті картини вчителя трудового навчання ЗОШ №6 Гузь І.В. та її учнів, викликає щиру цікавість у читачів абонементу Ніжинської міської центральної бібліотеки.

Виставка яскрава, незвична. Тут традиційні українські хатинки і величні собори, пейзажі й серіал про веселого кухаря.Це не малюнки, не фарби і олівець. Картини вишиті хрестиком, маленькими стібками, та як намальовані.

У вишитих картинах відчувається зв’язок з фольклором. До мистецької виставки увійшли роботи Гузь Насті, Бойко Наталі, Скрипки Каті, СічкарАліни, Лабути Саши, Кривець Марини.

Всі дівчата пройшли творчу школу Гузь Ірини Володимирівни. Завжди дивує, як майстриня може так гармонійно підібрати кольори, додати відтінки. І все це складається у вишукану композицію. Займаючись рукоділлям, дівчата розвивають художній смак і наполегливість, акуратність. А ще відчувають причетність до справжнього мистецтва. Що душа просить, те й вишивають.

Кількість робіт майстрині залежить від розміру картини й вільного часу. Творча палітра самої Ірини Володимирівни-різноманітна. Вона вишиває, в’яже крючком, робить ляльки-мотанки, декупаж, витинанки. Талановита людина-вона талановита у всьому. Достатньо згадати попередні рукотвори вчителятрудового навчання ЗОШ №6 І.В.Гузь.

Н.Старінко, бібліотекар Ніжинської ЦБС

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.