Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:28:13

Ретроспектива: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського згадали трагічні події української історії

22.02.2016   08:27Агенцiя

19 лютого у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбулася літературно-музична композиція-реквієм «Ретроспектива», присвячена трагічним подіям в українській історії, починаючи від національно-визвольного руху початку ХХ століття і до сьогодення.

«Ретроспектива» - це своєрідна данина тим, хто поклав своє життя за незалежність і краще майбутнє для своєї держави, тим, хто і сьогодні платить високу ціну за те, щоб мир прийшов на нашу землю.

За доброю традицією зі щирими словами до присутніх звернувся директор музею Ігор Коцюбинський, котрий побажав гостям миру і радості, які зараз так необхідні кожному у нашій країні.

Натхненна поезія і зворушливі пісні, що стукають у саме серце, прозвучали під час заходу у виконанні Антона Яреми, Анастасії Буряк, Олексія Лаща, Діани Мазур, Богдана Потебні, Ярини Данько, Єлизавети Прищепи, Анастасії Сороки, Артема Бриля, Наталії Вершняк та Павла Буглака.

Справжньою перлиною заходу стала хорова композиція «Пам’яті тридцяти». Пісню на слова П.Тичини і раніше можна було неодноразово почути у виконанні українських співаків. Але у музеї М.Коцюбинського прозвучала нова унікальна версія твору, музику для хорового виконання якого написав талановитий студент музичного училища ім. Л.Ревуцького Артем Бриль.

Автором і незмінним ведучим заходу виступив вчений секретар музею Дмитро Мельниченко, який вкотре наголосив на тому, що пам’ять про нелегкі часи в історії народу має вічно незгасним вогнем палати у наших душах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини