Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 06:23:46

У Седневі як на Валу

02.10.2015   09:32

Седнів не лише мальовничий куточок Чернігівського району, селище з давнім цікавим історичним минулим, а й відоме як містечко народних майстрів, умільців, художників, роботящих і творчих людей, які відчувають красу.

Цьогоріч, як і декілька років поспіль, відбулося Всеукраїнське літературно-мистецьке свято “Седнівська осінь”.

Організатори свята подбали щоб гості відчули красу не тільки відчули красу Седнівських краєвидів, а й більше дізналися про Седнів-туристичний, історичний, духовний.

Гості мали можливість цього року відвідати унікальну Седнівську ГЕС.

До мистецького свята депутати, селищної ради разом головою М.О.Шевчиком підтримали пропозиції щодо виготовлення та встановлення інформаційних стендів про Георгіївську та Покровську козацькі церкви (фото Стефана Таранушенка 1928 року), “Седнівська фортеця” (використано матеріали дослідника фортець Чернігівщини Олександра Бондаря), “Спортивна гордість Чернігівського району”, “Седнів туристичний”.

До Дня незалежності України седнівці урочисто відкрили в центрі селища відновлений пам’ятник Т.Г.Шевченку, який чекав цього з 2010 року, коли біля Садиби Лизогубів з’явився новий пам’ятник.

Сподіваюсь, що депутати селищної ради з розумінням підтримають й інші пропозиції, зокрема щодо наближення Седнева до рівня туристичного, передбачивши відповідне фінансування на наступний рік.


Андрій Курданов

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.