Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 21:51:50

Чернігівський "Отелло" на ГогольFest

26.09.2015   10:59Агенцiя

17 вересня у Києві стартував головний мультикультурний фестиваль країни ГогольFest.

"Дегустуй завтра вже сьогодні" - так звучить головний меседж фестивалю. Його придумав беззмінний ідеолог ГогольFest Влад Троїцький. Під його керівництвом команда вже вкотре за роки свого існування освоїла новий простір - цього разу величезну територію "Експоцентру України".

"У нашої країни зараз переломний момент. Ми думаємо: куди йти і навіщо? Але розмови про політику і війну безглузді без моделювання майбутнього і без передчуття завтрашнього дня. А хто в країні може його змоделювати? Художники, звичайно. Нинішній ГогольFest - спроба подивитися, де ми будемо завтра, передчуття нормального життя ", - підсумовує Троїцький. Згідно з концепцією Влада, фестиваль має показати, що щільність культурних подій у Києві може бути не менше, ніж в будь-якій європейській столиці.
Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм не зміг залишитися осторонь такої масштабної культурної події.

Мультимедійна вистава-інсталяція «Отелло» за мотивами однойменної п’єси У.Шекспіра увійшла до театральної програми фестивалю і високо булла оцінена, як глядачами так і кураторами фестивалю. Зокрема, найвідоміший український драматург Наталія Ворожбит (куратор театральної програми), звернула увагу на незвичайну трактовку всесвітньовідомої п’єси та похвалила творчу сміливість авторів вистави.

«Отелло» - це результат роботи творчої платформи SceneLoft, що об’єднує молодих прогресивних митців. Прем’єра відбулася минулого сезону.

Режисер-постановник – Світлана Бунзяк
Ролі виконують:
Отелло – Микола Пономаренко
Яго – Дмитро Обєдніков

Це, насамперед, фестивальна робота, яка повинна стати своєрідним містком між Україною та Європою для якнайшвидшої інтеграції у світовий культурний простір.

Нагадаємо, що на ГогольFest також побували актори Чернігівського молодіжного театру. Вони презентували глядачам фестивалю виставу "Емігрант".

cult.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини