Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:42:15

Чернігівський облмуздрамтеатр готується до свого ювілейного дев’яностого театрального сезону

18.09.2015   07:18Агенцiя

17 вересня у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулась прес-конференція для представників місцевих засобів масової інформації.

Завдяки ранішній чашечці кави або чаю, люб’язно запропонованій учасникам зустрічі, вона відбувалась у форматі невимушеного дружнього спілкування людей, поєднаних навколо теми театрального мистецтва.

Заплановані у новому театральному сезоні прем’єри презентували їх постановники. Художній керівник-головний режисер театру Андрій Бакіров представив вистави «Ніч перед Різдвом» за твором Миколи Гоголя та «Вій. Докудрама» молодого українського драматурга Наталії Ворожбіт. Режисер-постановник Віра Тимченко захоплено розповіла про історію написання та власну почуттєву мотивацію щодо відновлення на сцені рідного театру п’єси Михайла Старицького «Циганка Аза». Молодий режисер нашого театру Тетяна Шумейко схвильовано поділилася своїм баченням сценічного втілення драми сучасної української письменниці Марії Матіос «Не плачте за мною ніколи…»

Театральні канікули заверишилися і повним ходом йде підготовка нових прем’єрних вистав та робота над вже добре відомими чернігівському глядачу постановами. Дев’яностий ювілейний театральний сезон Чернігівського драмтеатру розпочнеться вже 6 жовнтня. Сезон стартує з більш ніж добре відомої глядачу музичної драми «Циганка Аза» Михайла Старицького.
 
Чернігівський облмуздрамтеатр готовий до співпраці з творчими людьми. Вже планують провести ряд проектів в цьому сезоні. Навіть планують спільний проект з «Зеленою сценою» взимку.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини