Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:49:16

У Любечі відбувся VII Відкритий фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь"

14.09.2015   16:29

Одне з найдавніших містечок Київської Русі вже всьоме збирає навколо себе друзів на відкритому фестивалі традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь".

12 вересня в смт Любечі відбувся VII Відкритий фестиваль традиційної слов'янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь» присвячений до 1000-річчя упокоєння князя Київського Володимира Великого - творця середньовічної європейської держави Руси-України та з нагоди 70-ої річниці завершення Другої світової війни. Головною метою фестивалю є пропаганда історичних, культурно-мистецьких надбань Сіверського краю, народних художніх промислів, розвиток туризму, популяризація традиційних видів єдиноборств.

Як писав Нестор Літописець, саме в 882 році князь Олег приєднав давньоруське городище до Київського князівства. Заснований Любеч Чернігівським князем Володимиром Мономахом. 1024 року місто відійшло Чернігово-Сіверському князівству, яке простягалося аж до сучасного Волоколамська (Підмосков’я). Два століття міжусобних війн змусило князів домовлятися про перемир’я.
Але ж Любеч відомий багатьом іншою знаменною датою. 1097 року відбувся Любечський з’їзд князів руських. На ньому постановили : «кожен тримає вітчизну свою!».
На замковому пагорбі, де понад 1000 років тому була фортеця зараз пам’ятник, який завжди нагадує нам про велич та давню історію Любеча.

Участь в VII Відкритому фестивалі традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь» взяли народний депутат України Владислав Атрошенко та перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

"Віримо, що незламний дух та прагнення українського народу збудувати незалежну європейську державу приведуть до відновлення миру і забезпечать успішний розвиток України. Сучасні українці з гідністю продовжують славетну естафету захисників Вітчизни. Дбаючи про краще майбутнє, ми шануємо своє героїчне минуле, на його прикладах виховуємо молоде покоління, відроджуємо історичні пам’ятки.
Тому саме в Любечі проходить цей фестиваль, метою якого є відновлення величі стародавнього містечка, збереження традиційних бойових видів єдиноборств, відродження народних промислів, популяризація культурно-мистецьких надбань Чернігівського краю", - звернулися до всіх присутніх почесні гості фестивалю та зі словами вдячності вручили шановним любечанам–ветеранам Другої світової війни відзнаки Президента України – ювілейні медалі «70 років Перемоги над нацизмом».

За участі офіційної делегації відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника 900-річчю Любецького з’їзду князів на Замковій горі та пам'ятних знаків Любеча.

Після урочистого відкриття на головному майданчику фестивалю відбулась театралізована концертно–видовищна програма за участю професійних та аматорських колективів Чернігівської області та гостей фестивалю, показові виступи клубів бойових єдиноборств, а також акції зі збору благодійних коштів на підтримку Збройних Сил України.

Під час проведення фестивалю діяли виставка-експозиція «Любеч стародавній», виставка-ярмарок «Містечко майстрів», виставка територіальних громад Ріпкинщини та майстер-класи, а найменших гостей фестивалю розважали артисти обласного лялькового театру ім. Олександра Довженка.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини