Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:58:49

Старобілоуський музейно-історичний комплекс нещодавно представлено в Чернігівському художньому музеї імені Григорія Галагана

05.03.2013   08:05Агенцiя

У рамках презентації, в Чернігівському обласному художньому музеї імені Г.П.Галагана відкрилася виставка гравюр видатного художника Георгія Малакова – ілюстрації до славетного “Декаморону” Боккаччо, адже родина Малакових є одною з фундаторів закладу.

Якраз у цьому році виповнюється 700 років від дня народження Боккаччо, а художнику Георгію Малакову виповнилося б 85. Брат Дмитро подарував художньому музею одну з робіт Георгія – ілюстрацію до поеми Лесі Українки “Роберт Брюс – король шотландський”.

Старобілоуський музейно-історичний комплекс відкрився як юридична особа торік, але фактично працює з 2008-го на місці садиби дворян Силичів та Березовських. Головною метою Старобілоуського історичного комплексу, що віднедавна постав на чернігівських теренах, є відновлення родоводів елітної частини суспільства нашого краю – дворянства, інтелігенції, аби повернути з небуття чи й забуття той величезний пласт високої традиційної культури і духовності, яка була притаманна минулим поколінням українців, зокрема, й чернігівцям. Займається музей і науковою роботою. Так, у Старобілоуських історичних читаннях постійно беруть участь митці й науковці з багатьох міст України.

За активну участь в організації роботи музею-садиби групу громадських волонтерів нагороджено грамотами від голови Чернігівської облдержадміністрації. Це – Надія Галковська, поетеса, голова Чернігівської міської “Просвіти” та голова Музейної ради; Ганна Галковська – секретар Музейної ради; Іван Круш, співак, Заслужений артист України; Тетяна Ончукова, викладач Чернігівського музичного училища; Анатолій Данилевський, заслужений діяч мистецтв України; Володимир Горленко, композитор, викладач Чернігівського музичного училища ім. Ревуцького. За участі всіх номінантів та заступника директора Музею і композитора Олени Малишко–Березовської відбувся концерт. Звучала авторська поезія і музика.

Поетеса Надія Галковська під час презентації прочитала разом із донькою Ганною власний вірш “Зимове ретро”, присвячений цієї події:


Надія Галковська
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини