Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:12:37

Форум "Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?"

15.12.2020   16:00Агенцiя

Форум "Зупинити не можна продовжити. Де поставити кому в децентралізації?" в Чернігівській області відбудеться у вівторок, 15 грудня, о 16.00.

Захід присвячений з'ясуванню перспектив децентралізації загалом в Україні та конкретно в Чернігівській області. Наприкінці 2020 року подібні форуми відбуваються в усіх регіонах України та мають на меті чесну розмову про реформу, про проблеми, з якими доводиться стикатись.
На Форумі виступлять провідні всеукраїнські експерти у сфері децентралізації, а саме Олександр Солонтай, Олександр Слобожан, Ruslan Rokhov, Валентина Полтавець, Ольга Омельчук, Volodymyr Feskov та інші, а також слово буде надано місцевим спікерам, які знають проблематику в Чернігівській області.

Зокрема (список доповнюється та уточнюється):
ВіталійІ Загайний, перший заступник голови Чернігівської ОДА;
Андрій Прокопенко, голова правління Центру розвитку громад Чернігівської області, голова Чернігівської ОДА (2019-2020);
Tetiana Romanova, експертка з децентралізації у сфері транспорту, координаторка проекту “Прозорі міста” в Чернігівській області;
Andrii Portnyi, голова Сосницької ОТГ;
Алла Скорик, шеф-редактор новин на «Суспільне. Чернігів».

До участі запрошуються учасники місцевого самоврядування, депутати та голови громад, асоціації, активісти громадської та політичної діяльності, всі зацікавлені в реформі децентралізації та розвитку громад.
На Форумі будемо шукати відповіді, що і кому робити, щоб децентралізація була справжньою та ефективною. Підсумки форуму та пропозиції будуть надіслані ключовим особам, які ухвалюють рішення, в тому числі Президенту, Кабінету Міністрів та Верховній Раді України, а також міжнародним організаціям та проєктам, які здійснюють супровід та підтримку реформ.

Форум відбудеться на онлайн-платформі Zoom на базі інформаційної агенції “Чернігівський монітор”.
Для участі у Форумі запрошуємо зареєструватись:
shorturl.at/mtEZ6
Детальну програму та zoom-запрошення буде розіслано зареєстрованим учасникам.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.