Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:08:17

Рожевий патруль у Чернігові

16.10.2015   11:30Агенцiя

Прес-конференція з нагоди старту Всеукраїнського соціально-інформаційного проекту «Рожевий патруль. Чоловіки проти раку грудей» до Дня боротьби з раком грудей.

16 жовтня, Медіа-хол «Експертна думка», вул. Гетьмана Полуботка, 6 А  11.30.

Щогодини в Україні від раку грудей помирає одна жінка, основна причина  високої смертності– пізнє звернення до лікарів. Медики констатують, що через  ситуацію в країні протягом останнього року відвідуваність мамологів різко знизилася, а це означає, що через кілька років  слід очікувати спалаху «пізніх» діагнозів.

В рамках проекту «Чоловіки проти раку грудей» відбудеться акція «Рожевий патруль». В день старту проекту у Чернігові волонтери роздадуть жінкам на вулицях Чернігова тисячу рожевих троянд – як тисячу нагадувань про те, що кожна жінка повинна подбати про своє здоров’я і знайти час сходити до мамолога. А чоловікам  волонтери нагадуватимуть, що здоров’я жінки – справа родинна і вони повинні спитати у близьких жінок, коли ті востаннє були у мамолога. Акція проходить в  п’яти містах України.

 Протягом місяця в Чернігівському онкодиспансері  будуть проведені Дні відкритих дверей. Одночасно  прийом проводитимуть 5 фахівців-мамологів, за їхніми рекомендаціями всім, кому необхідно,  безкоштовно буде проводитися  мамографія. Волонтери також  роздаватимуть інформативні листівки.

Учасники прес-конференції: Валерій Зуб, головний лікар Чернігівського онкодиспансеру, Олександр Заїка,мамолог, завідувач поліклінічним відділенням Чернігівського онкодиспансеру, АллаШаталюк , голова пацієнтської організації «Вікторія», Лілія Гудзь, головний редактор  onco.com.ua, волонтери.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.