Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:59:22

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

24.05.2024   09:58Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме 8 пожеж.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

4 вибухи з міномету 120 мм біля с. Хрінівка Корюківського району.

10 вибухів з міномету 120 мм біля с. Леонівка Новгород-Сіверського району.

3 вибухи з міномету 120 мм  біля с. Миколаївка Новгород-Сіверського району.

12 вибухів з міномету 120 мм біля с. Медведівка Новгород-Сіверського району.

7 вибухів з міномету 120 мм біля с. Блешня Новгород-Сіверського району.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення :

Внаслідок бойових дій:

- знеструмлено 12 ЛЕП 10 кВ (з них 10 частково), 61 трансформаторну підстанцію, 27 населених пунктів (з них 4 частково). Без електропостачання залишається 1501 абонент.

- в н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району без газопостачання  залишаються 35 абонентів.

Пожежі – 8:

пожежі в житловому секторі – 2:

  - в м. Чернігові по вул. Коробка, 11 о 17 год. 43 хв. 23 травня сталася пожежа господарчої будівлі (4х5 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на всій площі. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал;

  - в с. Ядути Ніжинського району (Борзнянська ТГ) в господарстві по вул. Михайла Грушевського, 47 о 18 год. 42 хв. сталася пожежа господарчої будівлі (6х20 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено майно. Причина та збиток встановлюються.

пожежі на транспорті –1:

  - в м. Ніжині по вул. Полковника Яцика біля будинку №3 о 16 год. 12 хв. 23 травня сталася пожежа автомобіля "Opel Combo". Вогнем знищено моторний відсік та салон автомобіля, пошкоджено кузов. Причина встановлюється.

пожежі сухої трави та сміття – 5 пожеж на відкритій території загальною площею 6,61 га. Причина - потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 19 разів залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 14 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено   52 953 ВНП).

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

Внаслідок коливань рівнів води на річках області порушене (ускладнене) транспортне сполучення з 12 населеними пунктами в окремих районах (Новгород-Сіверський - 3, Корюківський - 7, Ніжинський - 2), а в селищі Радуль  Чернігівського району ускладнене транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

р. Дніпро

в селищі Радуль (Ріпкинська ТГ) Чернігівського району перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 70 м, глибина до 37 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

р. Десна

Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району:

внаслідок затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 5 м, рівень води до 38 см) тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне);

Сосницька ТГ  Корюківського району:

 призупинене функціонування паромної переправи у напрямку с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);

Менська ТГ Корюківського району:

внаслідок затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Овчарівка (ділянка довжиною до 4 м, глибина до 28 см) порушене транспортне сполучення з с. Овчарівка;

внаслідок  затоплення під’їзних шляхів порушене транспортне сполучення з с. Луки;

внаслідок затоплення ґрунтової дороги Остапівка-Куковицьке (ділянка довжиною до 4 м, глибина до 28 см) порушене транспортне сполучення з с. Куковицьке.

Комарівська ТГ Ніжинського району:

ускладнене транспортне сполучення ґрунтовою дорогою з 2 населеними пунктами громади (с. Ворона, с. Березівка).

Попередження про небезпечні гідрологічні явища (НГЯ) та процеси на водних об’єктах Чернігівської області:

 24 травня продовжуватиметься поступове зниження  рівнів води та зменшення висоти перевищення небезпечних відміток затоплення:

- на р. Десна  – затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Ніжинському, Чернігівському районах (І рівень небезпеки – жовтий); у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий);

 - на р. Дніпро в межах Чернігівської області – затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 12-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 23 травня по 20 годину 24 травня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 7-12 м/с. Температура по області вночі 8-13º, вдень 21-26º тепла.

По м. Чернігову температура вночі 10-12º, вдень 23-25º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини