Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:41:15

У Прилуках поліцейські відкрили два кримінальні провадження за спроби нетверезих водіїв відкупитися від відповідальності

22.05.2024   11:38Агенцiя

На вихідних патрульні Прилуцького районного відділу поліції викрили 56-річного кермувальника мопеда, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, а також п’яного «майстра дрифту» на легковику марки «ВАЗ».

 Обидва спробували відкупитися від відповідальності, навіть пропонували поліцейським однакові суми – по 15 тисяч гривень.

В ході патрулювання міста Прилуки поліцейські зупинили мопед за порушення правил дорожнього руху та без номерних знаків. Водійського посвідчення у мопедиста також не було. Під час спілкування з водієм поліцейські помітили в нього ознаки алкогольного сп'яніння, проте від огляду на стан сп'яніння чоловік категорично відмовився. Натомість він запропонував патрульним 15 000 гривень, аби не складали протокол.

Інше викриття п’яного водія відбулося також у Прилуках. Група реагування патрульної поліції прибула за викликом, аби приборкати любителя дрифту на міських вулицях. Прихильником небезпечного стилю водіння виявився 40-річний мешканець приміської громади на автівці марки «ВАЗ». При спілкуванні з поліцейськими він також виявляв явні ознаки алкогольного сп’яніння. І владнати проблему спробував ідентично: запропонував патрульним неправомірну вигоду, також у сумі 15 тисяч гривень.

у прилуках поліцейські відкрили два кримінальні провадження за спроби нетверезих водіїв відкупитися від відповідальності

Незаконні дії обох громадян поліцейські зафіксували за допомогою бодікамери.

За фактами кримінальних правопорушень слідчі поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури відкрили провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Відносно обох правопорушників поліцейські також склали адміністративні матеріали за фактами керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння (ч. 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Водій мопеда, крім того, відповість в адміністративному порядку ще й за:

- керування не зареєстрованим транспортним засобом (ч. 6 ст. 121 КУпАП);

- порушення вимог дорожніх знаків (ч. 1 ст. 122 КУпАП);

- керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом (ч. 2 ст. 126 КУпАП).

Відтак, за свої дії обидва чоловіки понесуть і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини