Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 20 травня, 23:55:32

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

10.05.2024   16:32Агенцiя

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

Попередньо представники іноземних країн, які долучилися до саміту, відвідали деокуповані території, зокрема й Чернігівщину, аби побачити не лише наслідки російської агресії, а й процес відновлення, що знову ж таки триває в умовах війни за підтримки міжнародних партнерів.

Читати також: Терорист небезпечний для всіх. Ступінь небезпеки визначає лише час, – В’ячеслав Чаус делегатам Міжнародного Саміту міст та регіонів

Основна мета Саміту – посилити підтримку українських громад на горизонтальному рівні з боку іноземних міст та регіонів-партнерів, пошук нових партнерів, підвищення уваги до українських громад, посилення «українського порядку денного» на рівні європейських муніципалітетів.

    «Подібний захід – надзвичайно важливий для кожного регіону, а надто – для Чернігівщини. Адже наша область, яка дуже постраждала і продовжує потерпати від російської агресії, таким чином має можливість налагодити горизонтальні зв’язки, розширити взаємовигідні партнерські відносини між регіонами, громадами та містами. Крім того, Саміт – це ще і потужний майданчик, завдяки якому можна донести до всього цивілізованого світу те, що зараз у нас триває війна зі справжнім терористом, мета якого – вбити і зруйнувати. Але ми боремося. Дякуємо партнерам, які у ці важкі часи разом з нами», – поділився враженнями від Саміту Костянтин Мегем.

Учасники цього масштабного заходу, в тому числі голови територіальних громад Чернігівської області, долучилися до панельних дискусій про відбудову, реабілітацію, роботу з внутрішньо переміщеними особами та євроінтеграцію України. Продуктивним виявився Саміт і для представників медзакладів області – у межах заходу підписано меморандуми про міжнародне медичне партнерство між Чернігівською обласною лікарнею та Медичним центром Ростокського університету м. Росток (Німеччина), а також Чернігівською обласною дитячою лікарнею та Університетською лікарнею Грайфсвальда (Німеччина).

Загалом результати Саміту будуть узагальнені в декларації, що стане важливим кроком у спільному розвитку та підтримці міст і регіонів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:34

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

На прикордонні Чернігівщини внаслідок ворожих обстрілів постраждав цивільний чоловік: поліція документує наслідки 09:27

18 травня, вдень росіяни завдали ударів по прикордонній Семенівській громаді Новгород-Сіверського району. Внаслідок атаки поранення отримав місцевий мешканець 1965 року народження. Його госпіталізували лікарі.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами

Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами 09:25

17 травня до поліції надійшло повідомлення від 67-річного чоловіка про те, що в одному з мікрорайонів міста Чернігова кілька днів тому невідомі особи на вулиці розкидали отруту для тварин.

20 травня: цей день в Україні і світі

20 травня: цей день в Україні і світі 09:21

ДЕНЬ 817 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 817 RUSSIAN AGRESSION

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини