Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 19 травня, 16:39:27

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

07.05.2024   15:15Агенцiя

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції за оперативного супроводу Четвертого оперативного відділу (з дислокацією у м. Чернігові) ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, під процесуальним керівництвом Новгород-Сіверської окружної прокуратури, завершили досудове розслідування за низкою фактів протиправної діяльності директора комерційного товариства: заволодіння майном державного підприємства шляхом зловживання службовим становищем, підбурювання до складання та видачі оцінювачем завідомо підроблених офіційних документів, а також видачі завідомо неправдивих офіційних документів.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що директор одного з комерційних товариств з обмеженою відповідальністю, що здійснює свою господарську діяльність на території Чернігівської області сформував і реалізував злочинний задум з вигідного продажу несправного автомобіля, який належав його підприємству. Йшлося про спеціалізовану вантажівку-лісовоз. Фігурант прагнув продати цей транспорт за значно завищеною ціною, ніби він перебуває у відмінному технічному стані.

З огляду на специфіку товару, покупцем зловмисник обрав профільне державне підприємство у Новгород-Сіверському районі, якому надіслав відповідну комерційну пропозицію. Зацікавленому покупцю фігурант надав офіційний звіт про оцінку транспортного засобу, який містив завищену вартість вантажівки та низку неправдивих відомостей про її технічний стан.

Скласти цей фіктивний документ зловмисник підбурив сертифікованого оцінювача, з яким вступив у змову заради досягнення злочинної мети.

В подальшому недобросовісний продавець уклав договір з державним підприємством про продаж спеціалізованого транспортного засобу за значно завищеною вартістю. Також він виготовив завідомо неправдивий акт передачі лісовоза покупцеві та надав цій підробці вигляду офіційного документа. При цьому зловмисник достовірно знав, що непридатну до експлуатації вантажівку покупець не отримає.

Втрати державного підприємства в результаті злочинних дій директора комерційного товариства склали майже 750 тисяч гривень.

За підсумками досудового розслідування, слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції склали обвинувальний акт, згідно з яким фігурант звинувачується у:

- підбурюванні до складання та видачі оцінювачем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України);

- заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України);

- видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За найтяжчою з них, зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще на три роки.

Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом слідчі поліції передали прокуророві Новгород-Сіверської окружної прокуратури для скерування до суду.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:22

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж.

Компенсація від «єВідновлення» на самостійну відбудову: на що необхідно звернути увагу 10:07

Оскільки цей механізм програми запрацював тільки цього року, деякі громадяни ще мають труднощі із оформленням такого виду виплат. Тим часом, на Чернігівщині вже задоволено 39 заяв за цим видом компенсації майже на 80 млн гривень.

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова 08:32

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.

Сесія Чернігівської обласної ради – понад 50 важливих рішень для життєдіяльності області 08:30

Вчора, 16 травня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії обласної ради. До роботи долучився начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини