Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 21 травня, 10:16:25

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання

30.04.2024   15:12Агенцiя

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.

Такий ліміт є свого роду пільгою на час дії в Україні воєнного стану. До минулого року, обмеження стосувалися всієї суми коштів, що перебувала на рахунках, наразі – з усіх наявних рахунків, на одному визначеному, доступні 2 мінімальні заробітні плати на місяць.
Важливо пам’ятати, що ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичувальною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.
Щоб мати рахунок у банку, який не опиниться під санкціями державних виконавців, боржнику слід звернутися до фахівців юстиції із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій. Подати такий документ можна в паперовій формі (наручно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».
Актуальні контактні дані відділів ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – за посиланням:  https://www.sumyjust.gov.ua/terytorial-ni-pidrozdily/viddily-derzhavnoyi-vykonavchoyi-sluzhby/

* Зразок заяви про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій

 

Останні новини Чернігівщини

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності 09:32

З 2014 року від різних форм СНПК постраждали сотні людей. Від початку повномасштабного вторгнення їхня кількість значно зросла: лише зареєстрованих фактів СНПК нараховується 274. А скільки людей ще мовчать про свій біль?

На Прилучинні поліцейські виявили незаконний посів нарковмісних рослин 09:04

Понад чотириста кущів конопель виявили та вилучили співробітники Ічнянського відділення поліції в ході санкціонованого обшуку домогосподарства 43-річного мешканця Ічнянської громади. Крім того, чоловік зберігав вдома готові до вживання наркотики.

Міністр економіки Латвії: Зі мною на Чернігівщину приїхали представники бізнесу, які готові розглядити варіанти партнерства 09:02

Про це Вікторс Валайніс повідомив сьогодні під час спілкування з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом.

“Що відбувається”: Медіабаза ІМІ та Суспільне.Чернігів запускають нове токшоу 08:54

Незабаром на Чернігівщині стартує нове суспільно-політичне токшоу “Що відбувається”. Проєкт реалізує Суспільне.Чернігів у партнерстві регіональним хабом Інституту масової інформації “Медіабаза.Чернігів” та ГО “Чернігівський освітній центр “Ініціатива” за підтримки “Інтерньюз”.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини