Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 17 травня, 20:30:52

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони

30.04.2024   09:15Агенцiя

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до однієї з міських рад області про повернення земельної ділянки площею понад 35 га, в межах прикордонної смуги, скасування її державної реєстрації.

Підставою для вжиття заходів прокурорського реагування стало те, що спірна земельна ділянка зареєстрована як землі сільськогосподарського призначення та передана у комунальну власність без врахування законодавчо встановлених меж прикордонної смуги, що суперечить положенням ст.ст. 77, 84 Земельного кодексу України щодо держави як виключного власника земель оборони.
Як наслідок, надана міській раді ділянка може бути передана фізичним та юридични особам для здійснення сільськогосподарської діяльності, а не використовуватись за безпосереднім призначенням – укріплення кордонів України.

Заслухавши беззаперечні доводи прокурора під час судового засідання та проаналізувавши подані докази, суд задовольнив позовні вимоги обласної прокуратури в повному обсязі. Земельна ділянка, розташована в межах прикордонної смуги, підлягає поверненню державі.

 

Останні новини Чернігівщини

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:22

Протягом минулої доби зареєстровано 7 пожеж.

Компенсація від «єВідновлення» на самостійну відбудову: на що необхідно звернути увагу 10:07

Оскільки цей механізм програми запрацював тільки цього року, деякі громадяни ще мають труднощі із оформленням такого виду виплат. Тим часом, на Чернігівщині вже задоволено 39 заяв за цим видом компенсації майже на 80 млн гривень.

Олександр Ломако виступив перед депутатами Київради з проханням фінансово підтримати роботи з розбудови фортифікаційних споруд довкола Чернігова 08:32

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако сьогодні, 16 травня, взяв участь у ІII сесії Київської міської ради ІХ скликання, під час якої звернувся до депутатського корпусу стосовно підтримки нашого міста у частині зміцнення довкола нього існуючих фортифікаційних споруд та будівництва нових.

Сесія Чернігівської обласної ради – понад 50 важливих рішень для життєдіяльності області 08:30

Вчора, 16 травня, відбулося пленарне засідання вісімнадцятої сесії обласної ради. До роботи долучився начальник обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини