Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:41:05

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

23.04.2024   09:11Агенцiя

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

 Внаслідок незаконних дій організованого злочинного угруповання сфера оброни зазнала мільйонних збитків.

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у взаємодії з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань встановили, що начальник паливної групи та начальник паливного складу разом зі спільником – приватним підприємцем – організували та реалізували злочинну схему на заготівлі твердого палива (дров).

Зловмисники діяли у складі організованої групи та виконували кожному відведену роль. Вони підробили офіційні документи, зокрема товаро-транспортні накладні та видаткові накладні про поставку дров. Фактично ж, дрова поставлені не були, а бюджетні кошти перераховувались на рахунки підприємця.

В результаті протизаконних дій організованого злочинного угруповання безпідставна переплата коштів з бюджету за паливо перевищила 1 мільйон 628 тисяч гривень.

Також слідство встановило, що начальник цього квартирно-експлуатаційного відділу здійснив закупівлю дров за завищеними цінами. Внаслідок незаконних дій посадовця втрати бюджету, спрямованого на оборону, перевищили 2 мільйони 640 тисяч гривень. Військовому чиновнику вже повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, вчиненому з метою одержання неправомірної вигоди для іншої особи, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Також слідчі поліції Чернігівщини за погодженням з прокурором Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомили про підозри членам ОЗГ.

Начальнику начальнику паливного складу та начальнику паливної групи військового гарнізону повідомлені підозри:

у службовому підробленні (ч.1 статті 366 ККУ);

у привласненні, розтраті майна, вчиненому у складі організованої групи (ч. 5 статті 191 ККУ).

Приватного підприємця підозрюють у підробленні офіційних документів (ч. 3 статті 358 ККУ) та у привласненні, розтраті майна, вчиненому у складі організованої групи (ч. 5 статті 191 ККУ).

За найтяжчою зі статтей зловмисниками загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нині поліція перевіряє інших посадовців на причетність до злочинної діяльності організованої групи.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини