Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 18:34:01

«Терпіла до останнього, аж поки не почало вибухати в кінці городу»: на Чернігівщині поліцейські евакуювали пенсіонерку з прикордонного села

04.04.2024   13:06Агенцiя

Поліцейські відділення №1 (м. Семенівка) Новгород-Сіверського райвідділу поліції за підтримки місцевої влади забезпечили евакуацію в безпечне місце літньої мешканки села біля кордону з країною-агресором.

Семенівські поліцейські допомогли виїхати ще одній мешканці прикордонного села Луб’яне Семенівської громади, розташованого за 2 кілометри від кордону з росією.

Покинути рідну домівку та нажите майно мешканцям прикордоння болісно і важко. Пенсіонерка Надія Романівна з Луб’яного довго не наважувалась на евакуацію. Однак постійні ворожі обстріли та регулярні вибухи боєприпасів, скинутих російськими безпілотниками, не залишили інших варіантів.

- Я терпіла до останнього, аж поки почало прилітати в кінець городу. Та й по моїй вулиці хати побиті уламками. Зрозуміла, що так скоро і мою хату знесе, разом зі мною. Дуже страшно. Ось і наважилася виїздити. Дуже вдячна поліцейським і міській раді за допомогу, – каже Надія Романівна.

Тож семенівські поліцейські у тісній взаємодії з місцевою владою організували надання пенсіонерці вантажного транспорту для перевезення речей, допомогли швидко завантажити речі та успішно супроводили на безпечну територію.

- Ми постійно працюємо з мешканцями Луб’яного та ще ряду сіл, розташованих найближче до кордону. Всіляко переконуємо громадян виїздити у безпечні місця та активно допомагаємо їм у цьому. У нас повне взаєморозуміння і чітка взаємодія з місцевою владою, тож спільно вирішуємо всі організаційні питання щодо евакуації та житла у безпечнішому місці, – пояснив безпосередній учасник всіх евакуаційних заходів у Семенівській громаді, дільничний офіцер місцевого відділення поліції Віталій Будник.

Поліція у прикордонних громадах продовжує системну роботу як щодо роз’яснення місцевим мешканцям необхідності евакуюватися у безпечні місця, так і з надання всієї необхідної допомоги у цьому процесі. Правоохоронці готові гарантувати свою підтримку всім, хто зважиться на такий крок.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини