Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 14:11:32

Чернігів продовжує співпрацю з GIZ. Підписано Меморандум, спрямований на посилення стійкості міста у сфері життєзабезпечення

26.03.2024   12:06Агенцiя

Сьогодні, 25 березня, підписано Меморандум про взаєморозуміння між Чернігівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Громаду Чернігова представляв в.о. міського голови Олександр Ломако, а GIZ – директор проєкту «Посилення стійкості міст у сфері життєзабезпечення міських територіальних громад в Україні» Ерік Швайкхард.

Меморандум має сприяти покращенню фахових, інфраструктурних та інституціональних спроможностей громади у сферах сталого функціонування систем життєзабезпечення та критичної інфраструктури,  забезпечення населення житлом та доступу до об’єктів соціальної інфраструктури.
  

    – Хотів би висловити слова подяки народу Німеччини та постійній підтримці України, і політичній, і у відновленні. А також GIZ за ці проєкти, які вже реалізовані та будуть реалізовані в Чернігові, – сказав під час зустрічі Олександр Ломако. – Чернігів одне з міст, якому ворогом на початковому етапі війні завдано найбільших руйнувань. Воно потребує і відновлення, і розвитку. В умовах браку власних коштів і необхідності те, що у нас є, в першу чергу, направляти на підтримку ЗСУ, для нас є надзвичайно важливою співпраця з міжнародними партнерами.

GIZ – багаторічний парнер нашого міста. Завдяки його участі ще до початку повномасштабної російсько-української війни реалізовано проєкт тепломодернізації будівлі пологового будинку, а після 24 лютого 2022 року організація, наприклад, допомогла з будівництвом та устаткуванням для модульної лікарні, що на території міської лікарні №3, реконструкцією водопроводу по вул. Квітневій, відновленням школи №3 після ракетного удару рф 19 серпня 2022 року.

    – Пане Еріку, у вашій особі хочу подякувати GIZ за те, що вірите у нас і продовжуєте бути надійним партнером Чернігова. Дякую, що ми сьогодні маємо можливість підписувати Меморандум, який, переконаний, стане основою реалізації нових проєктів, важливих для нашого міста, – звернувся до партнерів в.о. міського голови.

    – Ми й надалі підтримуватимемо розвиток Чернігова. Це може бути не тільки технічна, але й частково соціальна допомога. Окрім фізичної роботи, наприклад, будівництва, ми пропонуємо наші консультаційні послуги, – говорить директор проєкту Ерік Швайкхард. – Фінансування буде надаватися десь на середньому рівні. Але згодом плануємо розширити діяльність і залучити більш коштовні проєкти.

Після підписання Меморандуму, було представлено стан справ у сферах тепло– та водопостачання міста, а також освіти. Крім того, конкретні проєкти, реалізація яких вплине на подальше функціонування важливих інфраструктурних об'єктів та стабільне забезпечення містян базовими послугами.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.