Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 09:54:10

Чернігівські журналісти відпрацювали надання домедичної допомоги

25.03.2024   12:39Агенцiя

Цієї суботи, 23 березня, представники чернігівських медіа пройшли тренінг із домедичної допомоги у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів».

Тренерка Олександра Стародуб розказала про алгоритм MARCH, яким можуть користуватися цивільні при наданні домедичної допомоги:
М - визначення критичної кровотечі, її зупинка накладанням джгутів, тампонуванням;
А - оцінка дихання потерпілого, робота з дихальними шляхами;
R  - огляд грудної клітини, запобігання пневмотораксу;
С - контроль кровотеч, цілісність тазу;
Н - травми голови і ока, запобігання гіпотермії.
За словами Олександри Стародуб, від масивної кровотечі людина може померти у термін від 40 секунд, тому важливо дуже оперативно накласти турнікет чи зробити тампонування.
Також, під час тренінгу журналісти отримали дієві поради, де краще ховатися під час обстрілів та як вибратися зі зруйнованого приміщення. Зокрема, важливо знайти стіну і рухатися спираючись на неї, таким чином буде можливість знайти вихід. Як зазначила тренерка, правило
“двох стін” під час обстрілів працює, а у випадку перебування на вулиці під час атаки варто ховатися у заглибленні або за бордюром.
Окрім того, Олександра Стародуб зупинилася на законодавстві, яке регулює домедичну допомогу, аби під час спроби врятувати чиєсь життя не нашкодити собі.
По завершенню тренінгу присутні  отримали сертифікати про проходження курсу домедичної допомоги в умовах бойових дій та військового стану. Найактивніша учасниця Олександра Федоренко отримала у подарунок аптечку.
Регіональний хаб ІМІ “Медіабаза. Чернігів” періодично проводить тренінги із надання домедичної допомоги, адже дуже важливо час від часу оновлювати свої навички аби у разі надзвичайної ситуації допомогти собі та оточуючим.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.