Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:46:21

Дві громади Чернігівщини отримали вантажні авто від U-LEAD

17.03.2024   14:39Агенцiя

Кіптівська та Новобасанська територіальні громади Чернігівщини отримали допомогу від «U-LEAD з Європою» - вантажні автомобілі.

Програма U-LEAD продовжує надавати допомагати українським громадам не лише навчанням для представників місцевого самоврядування та консультаціями, а й практичною підтримкою для відновлення інфраструктури. Днями дві громади Чернігівщини отримали вантажні автомобілі CITROEN JAMPER. Вони були передані у рамках ініціативи ініціативи U-LEAD «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах».

Ці транспортні засоби стануть необхідною допомогою у відновленні соціальної інфраструктури, освіти та медицини в обох громадах. Також вони будуть задіяні у роботах з благоустрою населених пунктів.

«У 2022 році 19 громад Чернігівщини одержали екстрену допомогу від «U-LEAD з Європою» на суму 1 млн. євро. Навантажувачі, трансформатори, розрізні пили, освітлювачі тощо. Те, що було потрібно в екстремальних умовах подолання наслідків бойових дій. Зараз триває другий етап невідкладної допомоги для громад – доправлення транспорту», - каже керівниця регіонального офісу U-LEAD в Чернігівській області Ірина Кудрик.

У багатьох громадах Чернігівщини досі тривають відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнали пошкоджень та руйнувань в березні 2022 року внаслідок російської збройної агресії. У Новобасанській та Кіптівській територіальних громадах продовжують роботи з відновлення об'єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду.

«Найближчим часом, після оформлення відповідних реєстраційних та дозвільних документів, даний транспортний засіб активно працюватиме на відновлення соціальної інфраструктури громади, зокрема закладів освіти та медицини, а також на роботах по благоустрою населених пунктів громади», - зазначають у Новобасанській територіальній громаді.

Про ініціативу:

З жовтня 2023 року Програма «U-LEAD з Європою» спільно з Міністерством відновлення за фінансової підтримки німецького уряду впроваджує ініціативу «Зміцнення стійкості на місцях. Підтримка екстрених ремонтів у громадах». В результаті проєкту 100 постраждалих від війни громад отримають транспортні засоби для підтримання відбудови, а також набори інструментів, що складаються з 16 предметів, серед яких: два генератори, два LED-прожектори, один бетонозмішувач, бензопили, перфоратори, ударні шурупокрути, кутові шурупокрути, моторна шліфувальна машина або електродриль.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини