Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 17:09:38

Вже 70 жителів Чернігівщини отримали ваучер на навчання

17.03.2024   14:31Агенцiя

Ваучери було видано Чернігівською обласною службою зайнятості протягом січня-лютого 2024 року. Переважна більшість (59 людей) з тих, хто скористався цією послугою, громадяни віком 45+. Серед отримувачів ваучера 8 переселенців та 3 людей з інвалідністю.

До речі, новий фах здобувають 65 наших земляків, ще 5 – підвищують кваліфікацію. Для навчання всі вони обрали робітничі професії: кухар, штукатур, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, кондитер, тракторист-машиніст, водій, оператор котельні.

Зауважимо, ваучер на навчання – це унікальна можливість безкоштовно підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність за допомогою служби зайнятості. Отримати його можуть громадяни певних категорій, які мають професійно-технічну, фахову передвищу або вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості як безробітні та не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Це:

- люди віком старше 45 років;

- звільнені з військової служби;

- внутрішні переселенці;

- люди з інвалідністю;

- учасники бойових дій;

- громадяни, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, а також ті, які у період воєнного стану в Україні отримали поранення або травми внаслідок військової агресії.

Нагадаємо, за ваучером можна пройти навчання за однією зі 124 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку, здобути як робітничий фах, так і вищу освіту.

Щоб отримати ваучер, треба подати заявку онлайн за посиланням https://voucher.dcz.gov.ua/ або звернутися до найближчого центру зайнятості.

Є запитання? Скористайтеся нашим каналом онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини