Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 07:14:19

«Російську літературу — на макулатуру». За два тижні в Чернігові зібрали 500 кг російських книг, кошти спрямували на закупівлю дронів

08.03.2024   14:46Агенцiя

У Чернігові на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру триває збір російських та російськомовних книг. За перші два тижні акції чернігівці принесли 500 кілограмів «пушкінів» та «лєрмонтових», які спрямують на закупівлю дронів для Збройних сил України

За словами директора простору Олександра Ясенчука, акція зі збору російських та російськомовних книг у місті триватиме до 24 березня.

«Цю акцію запустили, аби допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — допомогти українським військовим. Закликаємо чернігівців долучатися до акції та приносити книги, яким вже давно не місце в домашніх бібліотеках. «леніни» і КО з вашої полиці теж можуть воювати і наближати нашу перемогу», — діляться в культурно-освітньому просторі.  

Зібрані у просторі книги здають на переробку, а виручені кошти спрямуютть на закупівлю дрона, який допомагатиме військовим на фронті.

«За два тижні від початку акції нам принесли 500 кілограмів книг. Приносять і старі радянські видання, збірки Леніна, російських письменників. Трапляються також більш сучасні книги, видані вже за часів незалежності, але написані російською мовою. Часто це бульварна література невисокої художньої якості», — кажуть організатори акції.

Точка збору книг працює за адресою вул. Шевченка, 9 (Гончаренко центр Чернігів). Приносити книжки можна з понеділка по суботу з 10:00 до 18:00. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +38 067 276 17 15.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини