Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:35:33

5 тис. доларів за визнання непридатним до військової служби: повідомлено про підозру колишньому голові ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП

22.02.2024   18:42Агенцiя

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру колишньому голові ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП.

Йому інкриміновано одержання неправомірної вигоди, перешкоджання законній діяльності ЗСУ, а також незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, посадовець був залучений як пособник до реалізації злочинного плану, спільно з невстановленими на даний час службовими особами ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які уповноважені вирішувати питання щодо визначення ступеня придатності до військової служби військовозобов’язаних осіб.

За це колишній голова ВЛК одержав неправомірну вигоду у розмірі 5 тис. доларів від військовозобов’язаного  за визнання останнього непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку з метою його подальшого виїзду за межі країни.

Встановлюються посадові особи ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які причетні до скоєння зазначених кримінальних правопорушень.

Також, досудовим розслідуванням встановлені факти сприяння підозрюваним ряду інших військовозобов’язаним мешканцям м. Чернігова в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, що перешкоджає законній діяльності ЗСУ у вигляді підтримання на належному рівні бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності.

На підставі отриманих ухвал слідчого судді проведено 11 обшуків за місцем проживання діючих членів ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, службових кабінетах. За місцями проживання підозрюваного  виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 972 тис. доларів та 22,5 тис. євро.

Наразі суд обрав запобіжний захід  колишньому голові ВЛК у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює УСБУ в Чернігівській області.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини