Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 08:18:04

11 мобільних бригад, 2 консультативні служби, широка просвітницька робота: досвід Прилуччини у запобіганні та протидії домашньому насильству

15.02.2024   13:06Агенцiя

А також співпраця з громадськими організаціями, благодійними фондами, участь в акціях – про все, що робиться в районі задля подолання цієї проблеми, розповіла під час брифінгу в медіацентрі ОВА Олеся Кісленко, заступниця голови Прилуцької РДА.

    «Війна поглибила проблему домашнього насильства. Втім постраждалі  мають розуміти, що про таке не можна мовчати, необхідно відкрито говорити про випадки насильства, звертатися за соціально-психологічною допомогою», – зауважила спікерка.

До речі, останню надають команди мобільних бригад, яких наразі 11 в районі (по одній в кожній ТГ). Звернутися за безоплатною соціально-психологічною допомогою можуть всі жителі району, в тому числі і внутрішньо переміщені особи.

За словами Олесі Кісленко, мобільна бригада консультує постраждалих осіб про їхні права та можливість отримання медичних, юридичних та інших послуг, а також займається інформаційно-просвітницькою діяльністю.

Якщо говорити про статистику звернень до мобільних бригад протягом останніх трьох років, то в більшості ТГ їх кількість збільшилася. Але це пов’язано не зі збільшенням випадків домашнього насильства, а насамперед з розумінням, що цю проблему не можна замовчувати.

Контакти мобільних бригад можна знайти як на офіційному сайті, так і на фейсбук-сторінці РВА.

Також, у Прилуцькому районі функціонують 2 спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі:  при комунальному закладі «Варвинський Центр соціальних служб» (Варва) та при Центрі соціальних служб (Прилуки).

Покращенню якості надання послуг постраждалим від насильства сприяють громадські організації та благодійні фонди. Це і ГО «Інноваційні соціальні рішення» у Варвинській територіальній громаді, і  ГО «Ладанстарт» у Ладанській. Прилуцька міська рада тісно співпрацює з ГО «Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини», ГО «Ла Страда – Україна», ГО «Центр гендерної культури», ГО «Центр зайнятості Вільних людей».

    «А щорічну Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства» проводимо без виключення у всіх територіальних громадах району. У минулому році залучали до акції навіть дошкільнят. Адже важливо з раннього віку розповідати про цю проблему. Більше того, ми започаткували акції «Не ламай калину» – щорічно 25 листопада у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок висаджуємо кущі калини, інсталяція взуття як мовчазний символічний протест проти насильства та «Приміряй на себе стрічку», – розповіла спікерка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини