Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 19:39:54

Спричинив збитки бюджету на майже 8 мільйонів гривень: поліцейські повідомили про підозру посадовцю Чернігівської міськради

15.02.2024   11:12Агенцiя

В ході слідчих дій встановлено факт службової недбалості начальника Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, що призвело до мільйонних збитків бюджету на закупівлі спеціальної техніки для утримання доріг.

Слідчі слідчого управління поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури та за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань повідомили про підозру у службовій недбалості посадовцю Чернігівської міської ради, що спричинило тяжкі наслідки інтересам громади міста.

Слідство встановило, що під час закупівлі спеціальної техніки посадовець міськради, нехтуючи своїми обов'язками та діючи з порушеннями законодавства, не організував внутрішній контроль та не забезпечив його здійснення в Управлінні та на комунальному підприємстві. Внаслідок чого було здійснено закупівлю чотирьох самоскидів із зимовим обладнанням для утримання доріг за ціною, що значно вища за ринкову.

Такі дії посадовця спричинили збитки міській територіальній громаді на загальну суму 7,9 мільйона гривень.

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської област

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини