Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:56:27

Для запобігання аварійності на 14 теплопунктах тривають планово-попереджувальні роботи

14.02.2024   13:36Агенцiя

Як зазначає начальник служби ремонту та експлуатації теплових мереж АТ “ОТКЕ” Олександр Смєлов, фактично ремонтна кампанія до нового сезону, стартує наприкінці січня початку лютого.

 На технологічному обладнанні теплових пунктів вже розпочато комплекс планово-попереджувальних робіт. Наразі, ремонт та обслуговування устаткування проводяться на 14 теплопунктах Чернігова.

«Протягом кількох тижнів, оперативний персонал проводить повну ревізію стану обладнання теплопунктів, здійснює поточні ремонти на установках, призначених для підігріву води та розподілу теплоносія до житлових будинків. Важливо, що переважну більшість робіт виконують без відключення споживачів від гарячого водопостачання та тепла, адже значна кількість теплопунктів має можливість переключення на резервне обладнання. І лише коли переключення не можливе, ми проводимо роботи з мінімальним відключенням споживачів як по кількості, так і по часу” – розповідає Олександр Смєлов.

Щоб гаряча вода, яку отримують чернігівці відповідала всім нормам якості та безпеки,  раз на рік, на кожному теплопкункті проводяться роботи очистки та промивки швидкісних водопідігрівачів. І обов’язково, гідравлічні випробування для перевірки герметичності теплообмінних трубок і елементів. Ці заходи покликані підвищити коефіцієнт корисної дії та продовжити термін служби обладнання. Щоб звести до мінімуму втрати тепла, на теплопунктах проводиться заміна теплової ізоляції на трубопроводах і бойлерах, ці роботи вже виконано на 65% об’єктів.

Наступний етап - ревізія стану насосного обладнання, яке відповідає за розподіл гарячої води  та тепла до помешкань городян. Спільно з персоналом електроцеху, проведено перевірку роботи керуючої автоматики та зупинку устаткування для поточних ремонтів. Так, на означених теплопунктах вже замінено: корпус на одному з насосів, 33 ущільнювальних елементи, відрегульовано роботу обладнання.

“Основна мета цих заходів - зниження ризику виникнення аварійних ситуацій в системах постачання тепла та гарячої води. Час для їх проведення теж обрано не випадково. У весняно-літній період основні роботи здійснюються на теплових мережах. У Чернігові це понад 167 кілометрів трубопроводів. Щоб максимально використати  літній період для ремонтів на тепломережах, планові роботи на теплопунктах проводимо взимку”, - додає начальник служби ремонту та експлуатації теплових мереж АТ “ОТКЕ.

Здебільшого трубопроводи, якими тепло потрапляє в домівок жителів обласного центру, прокладені ще за радянських часів і потребують модернізації, тож в “Облтеплокомуненерго” з особливою ретельністю готуються до майбутньої ремонтної кампанії.



Адміністрація АТ «ОТКЕ»
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини