Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 22:19:35

Опитування серед жителів Іванівської, Киїнської та Кіптівської громад щодо дизайну меморіальних об’єктів

14.02.2024   13:13Агенцiя

ГО «Асоціація демократичного розвитку» починає опитування серед жителів Іванівської, Киїнської та Кіптівської громад щодо дизайну меморіальних об’єктів.

09 лютого почалося опитування жителів та жительок Іванівської, Кіптівської та Киїнської громад щодо дизайну меморіальних об’єктів.
Меморіали будуть встановлені, щоб увічнити пам’ять про події повномасштабного вторгнення росії на територію України та Чернігівщини зокрема. Також поряд із ними будуть висаджені кленові алеї.

Опитування триватиме до 29 лютого (включно). Взяти в ньому участь можна онлайн чи в паперовому вигляді. Для кожної громади зроблена окрема онлайн анкета:
-    для жителів Кіптівської громади ‒ https://bit.ly/3UC5ns7
-    для жителів Іванівської громади ‒ https://bit.ly/3w2EAeg
-    для жителів Киїнської громади ‒ https://bit.ly/3unO5o3

Відповіді в анкетах є анонімними. Інформація, яка буде отримана після завершення опитування, використовуватиметься в узагальненому вигляді. Результати будуть аналізувати та опрацьовувати протягом першої половини березня. Про них Асоціація демократичного розвитку повідомить окремо.

Завдяки такому опитуванню мешканці громад зможуть вирішити яким має бути меморіал в їхній громаді. «Нам важливо почути думки усіх жителів громад, де відбувається таке опитування. Ці меморіали будуть свідками нашої боротьби за незалежність й нагадуватимуть про її ціну в майбутньому. Тому ми закликаємо долучатися кожного та кожну до опитування», ‒ розповіла Наталія Апанасько, асистентка керівниці проєкту «Колективна пам’ять про війну на Чернігівщині».

Опитування проводить ГО «Асоціація демократичного розвитку» в коаліції з ГО «Жінки за розвиток», ГО «Кіптівська жіноча спілка», ГО «Юстина» та ГО «Добро Тайм». Встановлення меморіалів та висадження алей відбувається в межах реалізації проєкту «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині».
Також у громадах будуть організовані заходи з арт-терапії, психологічної підтримки для жінок та дівчат, лекції для школярів «Чому важливо знати і памʼятати історію».

Проєкт «Колективна памʼять про війну на Чернігівщині» підтримується Фондом «Партнерство задля стійкості України», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції.
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини