Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:24:45

Про стан справ на прикордонні Чернігівщини – з депутатом Німецького Бундестагу

07.02.2024   09:40Агенцiя

У Чернігівській області завдяки німецьким партнерам реалізується низка проєктів, спрямованих не лише на відновлення пошкоджень, а й на подальший розвиток нашого регіону.

Так, область вже отримала модульні будиночки, техніку, обладнання, гуманітарну допомогу, діють проєкти для бізнесових кіл, розвиваються міжрегіональні зв’язки. Приміром, Ніжин та Чернігів мають по два міста-побратими у Німеччині, по одному – у Мени та Корюківки. Чернігівська РВА співпрацює з районом Зегеберг, а Чернігівська ОВА – з федеральною землею Мекленбург-Передня Померанія.

    «Дуже важливо посилити Україну настільки, щоб вона знайшла своє місце в Європейському Союзі. Співпраця має відбуватися не тільки у військовій сфері. Адже і нам є чому повчитися у вас», – сказав депутат Німецького Бундестагу, голова німецько-української парламентської групи Робін Вагенер під час сьогоднішньої зустрічі з командою Чернігівської ОВА.

До слова, пан Вагенер – один із тих, хто лобіював швидке надання пакета військової допомоги Україні.

Начальник ОВА В’ячеслав Чаус коротко ознайомив делегатів із ситуацією на Чернігівщині з початку повномасштабного вторгнення, розповів про нагальні потреби та подякував усьому німецькому народу за підтримку.

    «Щоразу під час зустрічі з іноземними партнерами я наголошую на взаємовигідній співпраці, зокрема у сфері економіки. Звісно, про інвестиції будемо говорити після нашої Перемоги. Але планувати можна вже сьогодні, – зауважив В’ячеслав Чаус. – Наразі маємо реагувати на виклики, пов’язані з війною. І тут без міжнародної підтримки не обійтися».

Говорили переважно про ситуацію в прикордонні: можливості евакуації цивільних, організацію освітнього процесу, оснащення мобільно-вогневих груп.

Розповідаючи про процес відновлення пошкоджених чи зруйнованих об’єктів, кількість яких вже перевищила 13,5 тисячі одиниць, В’ячеслав Чаус зазначив, що пріоритетним залишається житло громадян. Втім, триває відбудова й закладів освіти, медицини, захисних споруд. Є й об’єкти, які через дороговартісну відбудову донори ніяк не візьмуть у роботу. Серед них – приміщення Обласного молодіжного центру, яке й оглянули делегати в ході робочого візиту.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини