Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 08:44:37

Антишахрайський рейд: поліцейські Прилуччини застерігають громадян від дій шахраїв

04.02.2024   12:21Агенцiя

Інформаційні листівки з ілюстрованими порадами поліцейські роздали та розмістили у найбільш відвідуваних місцях Срібнянщини. Також разом з громадянами обговорили приклади найбільш поширених шахрайських схем та правильний алгоритм дій у подібних ситуаціях.

Наразі серед найпоширеніших видів шахрайства: обман під час купівлі-продажу товарів, шахрайства за схемою «ваш родич у біді», заволодіння грошима громадян під приводом оформлення так званої «грошової допомоги», шахрайство з банківськими картками та заробіток на «лайках» в соцмережах.

Поліцейські вкотре застерігають:

- Не слід довіряти стороннім особам, які телефонують від імені банку та просять вказати дані картки чи інші персональні дані, пам’ятайте, банківські працівники ніколи не вимагають від клієнтів конфіденційну інформацію.

- Перевіряйте інформацію незнайомців, які вам телефонують та повідомляють, що з вашим родичем сталася біда.

- Купувати товари в інтернеті слід на умовах післяплати та лише на перевірених сайтах.

- Не переходьте за підозрілими посиланнями та не вводьте дані своєї картки на підозрілих ресурсах.

- Інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання отримуйте лише з офіційних джерелах.

- остерігайтесь сумнівних пропозицій про легкий заробіток в Інтернеті та ретельно перевіряйте інформацію про варіанти можливого заробітку онлайн.

Якщо вам надходять підозрілі дзвінки чи повідомлення від невідомих осіб - телефонуйте «102». Не дайте шахраям жодного шансу ошукати вас.



Відділ комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

9 травня: цей день в Україні і світі

9 травня: цей день в Україні і світі 08:30

ДЕНЬ 806 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини