Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 17:50:43

Від кількадесят мільйонів до десятків тисяч: «Прозорість та підзвітність» уважна до різних проєктів

03.02.2024   12:59Агенцiя

На порядку денному сьогоднішнього засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» два питання: завищені ціни на ремонт Чернігівського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, що оприлюднили у ЗМІ, та закупівлі у Сновській громаді, які привернули увагу громадськості.

Щодо першого доповідав начальник Управління капітального будівництва ОДА Ярослав Слєсаренко.

    «У зазначеній статті для порівняння цін беруться різні за розміром вікна. Не можна порівнювати стандартну конструкцію до 2 метрів квадратних, з індивідуальним замовленням – більше 10 метрів квадратних. Такі вікна потребують підсилення, що теж формує ціну. Середня вартість на ринку 7-9 тисяч гривень. Заявлена – 8268 гривень»,- зауважив начальник Управління.

Щодо сумішей. Факт завищення ціни таки дійсно є. Тож Управління капітального будівництва ОДА отримало доручення проконтролювати цей пункт під час актування робіт, а робоча група зі свого боку це промоніторить по результату.

    «Завжди наголошую: якісний проєкт – гарант успішного виконання робіт. Саме на етапі проєктування варто передбачити всі нюанси, аби надалі не довелося гальмувати. Цей принцип знову спрацював і щодо історії з ремонтом Чернігівського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Саме на етапі підготовки проєкту був сформований орієнтовний кошторис, який і ліг в основу пропозиції на тендер», - акцентував перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем.

Цей кейс став підставою детальніше вивчити проєкти щодо відновлення інших навчальних закладів.

Окрім того, робоча група заслухала інформацію від депутата Чернігівської обласної ради Галини Логвиненко щодо закупівель у Сновській громаді. Зокрема мова йшла про договори до 50 тисяч гривень, для яких проведення торгів не вимагається. Однак, ймовірність «накрутити» вартість вдвічі все ж є.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини