Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:26:12

Від кількадесят мільйонів до десятків тисяч: «Прозорість та підзвітність» уважна до різних проєктів

03.02.2024   12:59Агенцiя

На порядку денному сьогоднішнього засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» два питання: завищені ціни на ремонт Чернігівського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, що оприлюднили у ЗМІ, та закупівлі у Сновській громаді, які привернули увагу громадськості.

Щодо першого доповідав начальник Управління капітального будівництва ОДА Ярослав Слєсаренко.

    «У зазначеній статті для порівняння цін беруться різні за розміром вікна. Не можна порівнювати стандартну конструкцію до 2 метрів квадратних, з індивідуальним замовленням – більше 10 метрів квадратних. Такі вікна потребують підсилення, що теж формує ціну. Середня вартість на ринку 7-9 тисяч гривень. Заявлена – 8268 гривень»,- зауважив начальник Управління.

Щодо сумішей. Факт завищення ціни таки дійсно є. Тож Управління капітального будівництва ОДА отримало доручення проконтролювати цей пункт під час актування робіт, а робоча група зі свого боку це промоніторить по результату.

    «Завжди наголошую: якісний проєкт – гарант успішного виконання робіт. Саме на етапі проєктування варто передбачити всі нюанси, аби надалі не довелося гальмувати. Цей принцип знову спрацював і щодо історії з ремонтом Чернігівського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Саме на етапі підготовки проєкту був сформований орієнтовний кошторис, який і ліг в основу пропозиції на тендер», - акцентував перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем.

Цей кейс став підставою детальніше вивчити проєкти щодо відновлення інших навчальних закладів.

Окрім того, робоча група заслухала інформацію від депутата Чернігівської обласної ради Галини Логвиненко щодо закупівель у Сновській громаді. Зокрема мова йшла про договори до 50 тисяч гривень, для яких проведення торгів не вимагається. Однак, ймовірність «накрутити» вартість вдвічі все ж є.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини