Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:43:39

Французьке агентство Expertise France розширює напрямки допомоги Чернігівщині

01.02.2024   15:49Агенцiя

Проєкти з підтримки відновлення та відбудови Чернігівської області, які реалізовує та планує втілити французьке агентство міжнародного технічного співробітництва Expertise France, вчора обговорили під час зустрічі в ОВА з представниками цієї організації.

 Організували захід у рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Мегем подякував французьким партнерам за підтримку та відзначив важливість їхнього внеску у відновлення області.

До складу делегації також ввійшли команда Чернігівського проєкту в Україні та команда проєкту охорони здоров’я в Україні та Парижі. Французькі партнери розповіли про проєкти, які перебувають на стадії запуску.

Зокрема, це надання пріоритетної допомоги у сфері охорони здоров’я. Проєкт передбачатиме відновлення інфраструктури таких закладів в області, у тому числі облаштування укриттів, а також покращення обслуговування пацієнтів, проведення реабілітаційних робіт та закупівлю спеціалізованих матеріалів і обладнання.

Ще один проєкт — з підтримки органів місцевого самоврядування у відновленні та децентралізації Чернігівської області. Він полягатиме у забезпеченні узгодженості або розробки стратегічних документів і комплексних планів реконструкції на рівні громад. Експерти надаватимуть підтримку з поглибленням реформи децентралізації у сферах, де французький досвід є особливо визнаними. Також зусилля будуть спрямовані на посилення спроможностей місцевих суб’єктів у таких секторах,  як транспорт і мобільність, сільське господарство та культура і спадщина. Зрештою — на підтримку відносин між французькими та українськими органами місцевого самоврядування для довгострокового партнерства;

Також триває робота з підготовки проєкту з підтримки інноваційних екосистем в регіоні Східного партнерства (ЕU4Innovation East). У його рамках частина французького співфінансування буде спрямована на підтримку розвитку та заохочення інновацій в Чернігівській області. Зокрема, один з напрямів передбачає підтримку центру інновацій та стартапів «Перемога» при Політехнічному університеті, зокрема, для залучення молоді в області.

Аліса Розанова, директорка проєкту багатогалузевої технічної допомоги mAIDan Ukraine, поділилась вісткою про вже зроблені кроки з підтримки області, зокрема про відновлювальні роботи, які наразі тривають в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка за кошти, надані Expertise France.

Читати також: До відновлення об’єктів культури Чернігівська ОВА активно залучає міжнародних благодійників

Після зустрічі французькі гості оглянули хід робіт в театрі, а також відвідали заклади охорони здоров’я, та Чернігівський центр інновацій та стартапів «Перемога» для узгодження подальших дій щодо реалізації намічених планів.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

 

За повідомленням Департаменту економічного розвитку
Чернігівської обласної державної адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини