Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:01:10

У День Соборності зведений хор зі 105 вокалістів виконав Молитву за Україну і встановив рекорд Чернігова

23.01.2024   10:30Агенцiя

Сьогодні, 22 січня, в День Соборності та 105-ї річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки, в Катерининській церкві зведений хор зі 105 вихованців і викладачів міських музичних шкіл, виконавців обласної філармонії та Військово-музичного центру сухопутних військ ЗСУ виконали Молитву за Україну. І встановили рекорд Чернігова.

Перед встановленням рекорду в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако зазначив, що 105-річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) – один із найважливіших кроків українського державотворення.



– Україна багато років була розділена між різними державами та імперіями. При першій політичній нагоді українці проголосили Акт Соборності України. Це стало можливим завдяки нашій стійкості, нашому бажанню і спільним цінностям – жити в єдиній державі. Попри всі складнощі, коли імперії хотіли знищити українство, ми змогли зберегти ідентичність, культуру, традиції, мову. Пронести це через століття і об’єднати в одній державі. 105 років минуло, але боротьба триває. На жаль, московська імперія мету не змінила і хоче знищити українство. Тільки нашою єдністю ми можемо цьому протистояти.

Соборність – це не тільки єдність кордонів, а єдність українців всередині держави, єдність у нашому прагненні жити спільними цінностями демократії та свободи. Це ми зможемо досягти, якщо воювати будемо не з місцевим самоврядуванням, журналістами, бізнесом – а з ворогом. Запорука єдності, соборності та державності – підтримка Збройних Сил України – наших воїнів, завдяки яким ми сьогодні можемо говорити про Соборність та завтрашній день, жити в Чернігові під українським прапором. Тримаймо міцно наш синьо-жовтий ланцюг єдності, щоб обов’язково доєднати всі села та міста Запорізької та Херсонської областей, українського Донбасу та нашого Криму, які зараз окуповані! – закликав Олександр Ломако.
 
Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини