Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:38:15

Чернігівців навчатимуть правилам дорожнього руху на безоплатному курсі — як долучитися?

22.01.2024   11:09Агенцiя

У Чернігові на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр запускають безкоштовні курси з вивчення правил дорожнього руху. Після завершення навчання всі учасники зможуть самостійно скласти державний іспит з теорії ПДР.

За словами директора простору Олександра Ясенчука, з листопада українцям дозволили складати теоретичний іспит з правил дорожнього руху без відвідування автошколи. Це наштовхнуло освітню мережу на запуск нового напрямку та формування навчальних груп у своїх просторах.

«Звісно, автошколи й надалі пропонуватимуть свої послуги, адже навчатися з викладачем все ж легше, ніж самостійно. Але це щонайменше 4-5 тисяч гривень. Натомість наш центр пропонує готуватися до іспиту з теорії ПДР абсолютно безкоштовно», — зазначають у просторі.

Організатори додають: навчальний формат нічим не відрізнятиметься від викладання в звичайних автошколах. Навчатиме правил дорожнього руху викладач із 30-річним досвідом Віталій Лахтіонов.

«В усіх містах, де стартують курси ПДР, в якості лекторів ми запрошуємо викладачів, які мають багаторічний досвід роботи та високий відсоток успішного складання іспиту серед студентів. І Чернігів — не виключення, тут містян готуватимуть до іспиту справжні професіонали», — додають в освітньому просторі.

Після завершення навчання учасники курсів зможуть самостійно зареєструватися на складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.

«Крім того, якщо людина вже має водійське посвідчення, але хоче актуалізувати знання з ПДР, вона також може зареєструватися на наші курси. Жодних обмежень для участі немає: лише бажання навчатися та здобувати нові знання», — підкреслюють організатори.

Заняття будуть відбуватися тричі на тиждень: у понеділок, середу та п’ятницю з 12:00 до 14:00. Перше заняття відбудеться в понеділок, 22 січня. Для участі достатньо зареєструватися за цим посиланням.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини