Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 07:14:27

Масштабувати квітковий бізнес допомогла "єРобота"

19.01.2024   12:22Агенцiя

Його бізнес дарує людям радість, позитивні емоції та гарний настрій, яких так не вистачає у цей непростий час.

Букетами з майстерень Олексія Скоробогатька вітають на свята своїх рідних чернігівці, купують, щоб потішити близьких, їх замовляють з доставкою по місту люди, які виїхали за кордон, та наші захисники, котрі наразі далеко від дому боронять Батьківщину. Відкрити рік тому нову крамницю підприємцю допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

У квітковому бізнесі Олексій вже понад п’яти років. Свого часу він – юрист за освітою і акробат у житті, вирішив покінчити з гастролями, залишитися жити в рідному Чернігові й продовжити династію. Його бабця і мама свою професійну діяльність також присвятили квітам, а от стати підприємцем і відкрити квіткові крамниці зважився Олексій, і тепер це - сімейний бізнес.

«Грантовою програмою я скористався вперше. Найскладніше було скласти бізнес-план, бо треба все правильно розрахувати, а захищати його просто - ти розумієш чого хочеш і як цього досягти», – розповідає він.

На розвиток власної справи підприємець взяв мікрогрант на 250 000 грн. Цього вистачило на закупівлю холодильної камери, спліт-системи, стола для флориста, стелажів та сплату оренди. Ремонт у новому приміщенні був зроблений за власні заощадження.

У Олексія Скоробогатька ця крамниця вже четверта. Відтоді поповнився й колектив. Підприємець працевлаштував двох флористів, що є необхідною умовою отримання мікрогранту.

Наразі він успішно працює, тримаючи планку якості, бо переконаний, що найефективніша реклама в квітковому бізнесі – добірний товар, оригінальний дизайн букетів та відмінний сервіс. Саме цим і славляться його крамниці.

Детально про програму «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» читайте тут.

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram.
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини