Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:42:32

Чернігівські поліцейські викрили групу наркоторгівців та вилучили у них психотропні речовини на понад 250 тисяч гривень

08.01.2024   16:02Агенцiя

Поліція викрила подружжя зловмисників та двох їхніх спільників, які підозрюються у збуті наркотичних засобів та психотропних речовин шляхом «закладок» у Чернігові. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Оперативники Управління по боротьбі з наркозлочинністю обласної поліції отримали інформацію про подружжя з Чернігова, яке займається незаконними оборудками з наркотиками. За силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» поліцейські провели затримання підозрюваних у роздрібному наркодилерстві якраз у момент, коли вони щойно отримали чергову партію забороненого «товару». Поліція виявила та вилучила у них пакет з кристалічною речовиною вагою близько 400 грамів.

Слідчі обласного управління поліції, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання наркоторгівців. В ході обшуків поліція вилучила 25 зіп-пакетів з кристалічною речовиною, засоби для пакування, електронні ваги, пристрої для вживання наркотиків, банківські картки та мобільний телефон.
 

Приблизна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку складає понад 250 тисяч гривень. Вилучені під час документування злочину речові докази направлені на експертні дослідження.

чернігівські поліцейські викрили групу наркоторгівців та вилучили у них психотропні речовини на понад 250 тисяч гривень

Організатора злочинної групи затримано в порядку статті 208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Поліція вже повідомила йому про підозру у скоєнні злочину.

чернігівські поліцейські викрили групу наркоторгівців та вилучили у них психотропні речовини на понад 250 тисяч гривень

За цим фактом розслідується кримінальне провадження, розпочате за частинами 2 та 3 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.


 

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини