Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 09:10:25

У новому харчоблоці Іванівського ліцею будівельники вже звели стіни

14.12.2023   18:44Агенцiя

У селі Іванівка, що під Черніговом, триває відбудова харчоблока ліцею. Будівельники завершили зводити стіни нової будівлі. Починають робити перекриття бетонними плитами.

Нагадаємо: шкільна їдальня була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення. Село майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій, коли російські війська оточили обласний центр та намагалися прорватись у місто. Тут велися інтенсивні танкові та артилерійські бої. У будівлі шкільної їдальні ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені тримальні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Іванівка є центром територіальної громади. Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів повернулася додому з дітьми. У місцевому ліцеї також навчаються діти з навколишніх сіл, в тому числі сусіднього села Ягідне.

Нове приміщення після відбудови буде втричі більшим, оскільки за проєктом змінене його планування.

Після реконструкції їдальня матиме площу 416 квадратних метрів. Згідно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Під реконструкцію потраплять системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. Буде враховано потреби маломобільних груп населення, зокрема влаштовано пандус.

Завершити роботи планується до кінця поточного року.
За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини