Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 08:55:09

Чернігівська ОВА та Міжнародна організація CIVIC обʼєднують зусилля для захисту цивільного населення області

08.12.2023   10:55Агенцiя

Меморандум про співпрацю між Чернігівською обласною військовою адміністрацією та Центром з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) підписали сьогодні заступник начальника ОВА Дмитро Синенко та директор CIVIC в Україні Александер Гріф.

Співпраця є важливим етапом у реалізації масштабного проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва» за фінансової підтримки Європейської Союзу. ЇЇ головна мета — підвищення рівня захисту цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

CIVIC працює над зменшенням шкоди цивільному населенню та розвитком конструктивного діалогу між цивільним населенням, місцевою владою та Силами безпеки і оборони.

Зокрема, діяльність організації включає низку заходів – навчання, освітні програми та підтримку місцевих ініціатив, які сприяють взаєморозумінню та підвищують готовність до захисту цивільних у низці деокупованих громад області.

Підписаний сьогодні в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва документ передбачає проведення просвітницьких та навчальних заходів з питань захисту цивільного населення, а саме з протимінної безпеки, першої домедичної допомоги, підготовки до алгоритму дій у випадку військової ескалації тощо.

Крім того, співпраця спрямована на забезпечення активної участі місцевого населення у розробці ефективних механізмів захисту, зокрема, таких як процедури евакуації та системи раннього попередження.

    «Питання евакуації та цивільного захисту в громадах Чернігівщини не втрачає своєї актуальності. Ми вдячні організації CIVIC за підтримку та готові до всебічної та плідної співпраці в данних напрямах», – зазначив Дмитро Синенко.

Довідково: Центр з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict (CIVIC)) – це міжнародна організація, чия діяльність присвячена сприянню захисту цивільного населення у збройних конфліктах. Основна мета її діяльності полягає у наданні підтримки громадам, які постраждали від збройного конфлікту, та шукають захисту, а також зміцнення рішучості та спроможності збройних сторін конфліктів запобігати та реагувати на шкоду цивільним.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за повідомленням Центру з питань захисту цивільного
населення в умовах конфлікту (CIVIC)
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини