Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 17:47:50

На XII «Розумовських зустрічах»: відновлення тергромад, інформаційна війна та 1000-ліття Великого Князівства Чернігівського

04.12.2023   18:07Агенцiя

Уже традиційно, дванадцять років поспіль, напередодні Дня місцевого самоврядування, міжнародна науково–практична конференція «Розумовські зустрічі» збирає однодумців.

Цьогоріч присвячена вона 1000-літтю Великого Князівства Чернігівського (відзначатиметься в наступному році).

Протягом двох днів (30 листопада-1 грудня) понад 100 науковців, освітян, представників органів влади, громадськості, в тому числі з Польщі та різних куточків України, спілкувалися у змішаному очно-дистанційному форматі про актуальні проблеми і перспективи системи державного влади та місцевого самоврядування.

Відвідали конференцію і представники ОВА, за сприяння якої відбулася ця подія. Зокрема Олександра Хомик, директорка Департаменту економічного розвитку долучилася до панельної дискусії про виклики війни.

За її словами, руйнувань під час бойових дій зазнали 39 громад, із яких 10 – найбільш постраждалі. Для відбудови необхідні значні кошти як державного та місцевих бюджетів, так і міжнародних організацій та фондів. Водночас, головна умова, щоб отримати фінансування – наявність у громади підготовленого якісного проєкту.

    «Ми усі розуміємо, що цей процес потребує кваліфікованих кадрів, тому просимо голів ТГ звернути на це увагу, адже якісна підготовка та реалізація проєктів – це запорука розвитку громади».

Департамент проводить для представників органів місцевого самоврядування інформаційні сесії з підготовки та подання проєктів щодо усіх видів державної підтримки.

Також Олександра Хомик розповіла про інструмент, який дозволить покращити якість проєктів відновлення та зробить процес відбудови прозорим та підзвітним. Мова – про DREAM (експериментальний проект цифрової інтегрованої  інформаційно-аналітичної  системи управління процесом відбудови об‘єктів нерухомого майна, будівництва та інфраструктури).

Під час іншої панельної дискусії «Смоленсько-Чернігівська брама Русі – виклики для майбутнього. Сіверщина крізь віки» присутні обговорили передумови, причини та наслідки створення Чернігівського князівства. Спікери наголосили, що як тоді, так і тепер населення Сіверщини боронило свою землю та своєрідну культуру від зайд. І не вперше відстояли Чернігів від «братньої навали».

Ще три панельні дискусії стосувались змін в організації держави Україна, інформаційних війн у сучасному світі, питань реалізації наміру України увійти до складу ЄС та НАТО.  

«Розумовські зустрічі» організовані Чернігівським центром підвищення кваліфікації та Сіверським інститутом регіональних досліджень, за сприяння ОВА, обласної ради та за підтримки Фонду Ганнса Зайделя. Партнер –  Києво-Могилянська школа врядування ім. Андрія Мелешевича НаУКМА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Фото – Чернігівський регіональний Центр підвищення кваліфікації та Чернігівська обласна рада
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини