Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 14:33:39

В’ячеслав Чаус вступився за сумлінних платників податків: Відчепіться від бізнесу!

01.12.2023   14:24Агенцiя

Тема створення додаткових бар’єрів для бізнесу Головним управлінням ДПС в Чернігівській області знайшла своє продовження у сьогоднішньому брифінгу в медіацентрі ОВА.

    «Відсьогодні проблемні питання, які виникли у сумлінних платників податків у взаємодії з податковою в області, винесено у публічну площину, – акцентував начальник ОВА В’ячеслав Чаус. – Відповідні листи буде направлено і до центрального офісу Державної податкової служби України».

Аргументували скарги безпосередньо керівники, а також головний бухгалтер потужних підприємств.

    «Підприємці, заручившись підтримкою ОВА, запрошували до мирного діалогу керівництво податкової. Та, на жаль, врегулювати ситуацію таким чином не вдалося: на останню зустріч керівництво ДПС в області не з’явилося. Ми вимушені переходити до більш радикальних методів, - зауважив Президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

Голова «Асоціації роботодавців Чернігівщини» Сергій Берестовий акцентував, що через створення перепон для роботи бізнесу, деякі підприємці перереєстровують його в інші регіони, де більш доброзичлива атмосфера.

    «Ми встояли в часи активної фази повномасштабного вторгнення. Одні з перших відновилися відразу після звільнення області. Ми хочемо працювати на благо Чернігівщини. Не змушуйте шукати варіанти релокації», – зауважила голова правління ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика Наталія Романовська.

Марина Пастушенко, головний бухгалтер ПБП «Вимал», навела конкретні факти створення необґрунтованих перевірок, які значно загальмували роботу підприємства.

    «Відчепіться від бізнесу! Займайтеся вивченням правомірності витрат бюджетних коштів, підрядниками, процесами відбудови. Перевіряйте комунальні підприємства, структурні підрозділи ОВА. Двері відчинено», — наголосив В’ячеслав Чаус.

Також він запросив контролюючі органи долучитися до робочої групи «Прозорість і підзвітність» при ОВА.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини