Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 13:32:17

Розтратила півмільйона гривень, що призначалися на соціальні виплати та пенсії: поліція відкрила кримінальне провадження

30.11.2023   09:19Агенцiя

Поліцейські розслідують факт розтрати коштів співробітницею одного з відділень поштового зв’язку в Чернігівському районі. Гроші призначалися на соціальні виплати та пенсії місцевих мешканців.

Нещодавно до Чернігівського райуправління поліції надійшла заява про те, що під час ревізії в одному з поштових відділень виявлено зникнення з рахунків майже 500 тисяч гривень.

В ході подальшої перевірки поліцейські з’ясували, що одна з працівниць відділення безпідставно провела більше сотні банківських транзакцій. Маючи безперешкодний доступ до робочих фінансових інструментів, жінка впродовж двох днів перерахувала на невідомі банківські рахунки майже півмільйона гривень.

Поліцейським викрита зловмисниця повідомила, що в такий спосіб намагалася скористатися чужими грошима як «стартовим капіталом». Нещодавно вона зацікавилася в одному з месенджерів пропозицією швидко заробити гроші в онлайн-режимі. Претендент мав купувати віртуальні товари через Інтернет, щоб згодом нібито «перепродати з прибутком».

Щоразу онлайн-роботодавець вимагав збільшення внесеної суми, однак жінка не мала власних заощаджень. Тож вирішила скористатися грошима на рахунках, до яких мала доступ на роботі.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем скоєне в умовах воєнного або надзвичайного стану). Максимальне покарання передбачає до 8 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини