Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 18:19:00

За працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, заплатить служба зайнятості

21.11.2023   14:34Агенцiя

Йдеться про компенсаційні програми для роботодавців, які працевлаштовують за направленням служби зайнятості безробітних певних категорій. Наразі можна розраховувати на 3 види компенсацій.

Так, компенсацію ЄВ, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску (2948 грн),  роботодавці отримають за працевлаштування строком не менше ніж на 2 рокиодиноких батьків, зокрема й батьків дітей з інвалідністю; громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;звільнених після відбуття покарання або примусового лікування;людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.
Загальна тривалість виплати такої компенсації становить12 місяців впродовж наступних 2-х років(надаєтьсяза кожний непарний місяць роботи з дня працевлаштування безробітного).

Компенсацію50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати(6700 грн.), гарантовано за працевлаштуваннястроком не менше ніж на 1 рік громадян з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; людей, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років.
Загальна тривалість виплати такої компенсації становить6 місяців впродовж року з дня працевлаштування.

Ще один вид компенсації -50% мінімальної заробітної плати(3350 грн.)за працевлаштування громадян віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;віком до 35 років – на перше робоче місце; громадян, звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.
Загальна тривалість виплати такої компенсації становитьне більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості працевлаштованої людини протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Загалом такими компенсаційними програмами скористалися 168 роботодавців області за працевлаштування 217 безробітних. З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття їм виплачено 417,2тис.грн.
     За консультаціямизвертайтесьна наш канал онлайнпідтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини