Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 13:07:23

СБУ повідомила про підозру колаборантці з Луганщини, яка впроваджувала стандарти освіти рф на окупованій території

15.11.2023   11:57Агенцiя

Служба безпеки України продовжує викривати колаборантів, які сприяють окупантам у запровадженністандартів освітидержави-агресора на тимчасово захоплених територіях України.

Слідчі СБУ зібрали докази злочинної діяльності жительки м. Кремінна Луганської області, яка на посаді керівника навчального закладувпроваджувала російську освіту на окупованій Луганщині.
Ще до початку повномасштабного вторгненнярф в Українуфігурантка працювала методистом-керівником гуртка у місцевому центрі дитячої та юнацької творчості.
Після захоплення міста військами рф,зрадницяпішла на співпрацю з  окупаційною владою тадобровільно зайняла посаду виконуючої обов’язки директора зазначеного  навчального закладу.
Перебуваючи на «посаді», колаборанткаспланувала та організувала навчальний процес за освітніми стандартами російської федерації.
На виконання вказівок окупаційної влади вона зобов’язала підлеглих формувати у дітейіншийсвітогляд,спрямований на виховання ненависті до України та заперечення існування культурних цінностей українського народу, його історико-культурних надбань і традицій.Натомість відбуваласьнасильна русифікація учнів та нав’язувалось возвеличення російської федерації таїї історичної ролі у світовій культурі.
Наразі слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. На неї очікує покарання – позбавлення волі на строк до трьох років без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.
Розслідування злочинної діяльності колаборантки проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини