Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 13:31:32

Цікаво про правила безпеки: мобільний клас завітав до дитячого садочка

27.10.2023   17:59Агенцiя

Сьогодні рятувальники та поліцейські на пересувному класі безпеки завітали до одного з дошкільних навчальних закладів м. Чернігів.

Завдяки спільному проєкту Державної служби з надзвичайних ситуації та Національної поліції України, створеного за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та підтримки Міжнародного дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, чернігівські дітлахи отримують цікаві, якісні та корисні знання про безпеку життєдіяльності в новому мобільному класі.

Рятувальники розповіли малятам як необхідно поводити себе у разі виникнення пожеж, за яким номером телефонувати та що таке вогнегасник. Крім того, пояснили алгоритм дій при виявленні підозрілих або вибухонебезпечних предметів та поговорили про безпеку на воді. Поліцейські, у свою чергу, нагадали дітям правила дорожнього руху та номери екстрених служб.

Особливо яскраві емоції у малюків викликала можливість приміряти спецодяг та зробити чудові фото на згадку.

Наостанок дітлахи отримали корисну сувенірну продукцію, розроблену Міжнародним дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з ДСНС України.

Подібні уроки безпеки - надзвичайно важливі в умовах сьогодення, адже вони сприяють підвищенню культури безпеки та попереджують виникнення трагічних випадків серед дітей.


 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини