Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 20:04:22

На відновлення пошкоджених під час бойових дій пам'ятників на могилах військових виділять кошти з міського бюджету

04.10.2023   12:33Агенцiя

14 пам’ятників на могилах військовослужбовців на кладовищі «Яцево», що були пошкоджені під час активних бойових дій, відновлять коштом міського бюджету. Про це повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако під час загальноміської наради третього жовтня.

— Найбільш правильний варіант – запропонувати людям встановити нові пам’ятники і повторно надати матеріальну допомогу на такі роботи. Для цього треба підготувати зміни до відповідної міської Програми та винести на розгляд сесії, щоб рідні змогли отримати матеріальну допомогу та відновлювати пам’ятники, — говорить в. о. міського голови.

Зміни до відповідної міської Програми планують внести вже до кінця 2023-го року. Крім того, і переглянути розмір компенсації.

— Треба подивитися скільки коштує середній пам'ятник, який люди ставлять, і збільшити розмір компенсації. У нас зараз 20 тисяч гривень, але ми розуміємо, що є інфляція, здорожчання матеріалів, очевидно, що це має бути сума 30-40 тисяч. Цього має бути достатньо, аби встановити новий пам'ятник, — зазначає Олександр Ломако.

Наголосив в.о. міського голови і на важливості, визначитися вже зараз із процедурою контролю за використанням коштів, що виділять на відновлення цих 14 пам'ятників:

— Треба визначитися, хто буде контролювати це питання. Щоб ми не отримали таку ситуацію: кошти люди отримають, а пам’ятники не відновлюватимуть. В такому випадку нам дорікатимуть чернігівці і нам самим буде соромно від того, що пам’ятники нашим захисникам досі зруйновані або пошкоджені.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини