Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 23:03:40

У Чернігові триває відновлення 82 будинків, пошкоджених внаслідок ракетного удару 19 серпня

25.09.2023   13:00Агенцiя

19 серпня 2023 року внаслідок ракетного удару, здійсненого російською федерацією по центру Чернігова, було пошкоджено, в тому числі, 82 багатоквартирних житлових будинка. Невідкладно було проведено обстеження, визначено масштаби руйнувань та прийняті рішення, які дозволили розпочати відновлювальні роботи.

У 34 будинках управитель — КП «Новозаводське», у 45 — «Деснянське» та ще в трьох — ОСББ.
Капітальний ремонт дахів
Згідно експертних звітів, суттєві пошкодження були завдані покрівлям шести багатоквартирних будинків за адресами:
    просп. Миру, 21;
    вул. Шевченка, 9 та 11;
    вул. Гетьмана Полуботка, 4 та 10;
    вул. П’ятницька, 3.
Для їх відновлення необхідно виконати капітальні роботи, які вже розпочаті. Зараз замінюються дерев’яні конструкції. Також спеціальними розчинами проводиться вогнебіозахист деревини конструктивних елементів. Далі ці покрівлі накриватимуть металочерепицею.

 Поточний ремонт будинків
У багатоповерхівках, в яких ведеться поточний ремонт, управителі вже майже відновили покрівлі. Зараз ведеться скління та заміна вікон у місцях загального користування.
Закрити периметр будинків та завершити основні роботи планується до початку опалювального сезону, щоб дати тепло в житло.
 
Фінансування відновлювальних робіт
Усі витрати на аварійно-відновлювальні роботи в пошкоджених будинках фінансуються коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади.
Для реконструкції зруйнованих дахів у шести вищезазначених будинках передбачено понад 21,2 млн грн — сюди входить технічне обстеження, проєктна документація та, власне, відновлювальні роботи.
Щодо поточних ремонтів, то на придбання матеріалів для їх проведення у понад 70 будинків передбачено близько 3,7 млн грн. Поточні ремонти виконуються силами комунальних підприємств, які їх обслуговують.

За повідомленням пресслужби Управління ЖКГ ЧМР
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини