Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 08:35:01

Заволоділи понад 2 млн грн бюджетних коштів – викрито учасників організованої злочинної групи

22.09.2023   12:10Агенцiя

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області повідомлено про підозру директору підрядної організації та його трьом спільникам у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою та у видачі завідомо неправдивих офіційних документів службовою особою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор приватного підприємства разом з підлеглим працівником та двома інженерами Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, неналежно виконуючи умови договору підряду, шляхом завищення вартості виконаних будівельних робіт, неналежного виконання та невиконання окремих видів робіт, заволоділи бюджетними коштами у ході реконструкції приймально-діагностичного відділення закладу охорони здоровʼя на території Новгород-Сіверського району та капітального ремонту стадіону в м. Борзна Ніжинського району.

При цьому, зловмисники зазначали недостовірні відомості в актах приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів та якості, а також у довідках про вартість виконання робіт та витрати.

Внаслідок протиправних дій учасники організованої злочинної групи заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також вживаються заходи щодо встановлення інших посадових осіб, причетних до функціонування організованої злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

9 травня: цей день в Україні і світі

9 травня: цей день в Україні і світі 08:30

ДЕНЬ 806 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини