Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 10:02:48

На Чернігівщині триває відновлення медзакладу, пошкодженого російськими окупантами

21.09.2023   11:45Агенцiя

На Чернігівщині триває відновлення Чернігівської міської лікарні № 3, яка була пошкоджена росіянами ще у перші місяці повномасштабної війни.

Чернігівська область та місто Чернігів були одним із регіонів, який від початку війни перебував під безперервними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено або зруйноване вщент. Крім того, ворог знищував не лише об’єкти інфраструктури, а й вбивав мирних жителів.

У березні минулого року у результаті прямого влучення ворожого снаряду  було зруйновано рентгенологічне відділення Чернігівської міської лікарні № 3. Також було пошкоджено вікна та вхідна група інших відділень закладу.

Завдяки спільним зусиллям партнерів та місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити поточний ремонт.

Крім того, завдяки підтримці партнерів, зокрема Динамо Київ, ЮНІСЕФ, МОЗ України було виділено кошти на капітальний ремонт частково зруйнованої будівлі рентгенівського відділення. Йдеться про ремонт покрівлі, зовнішніх та внутрішніх опорних стін, дверей, склопакетів та інженерних комунікацій. Також у медзакладі передбачені проведення робіт із підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі та енергозбереження.

Початок робіт розпочався у листопаді 2022 року, а їх завершення планується на жовтень 2023 року.

Чернігівська міська лікарня № 3 обслуговує жителів міста Чернігова та Чернігівської області, надає первинну та вторинну медичну допомогу, зокрема хірургічну, терапевтичну, неврологічну, медичну реабілітацію, паліативну допомогу тощо. У середньому за рік лікарями стаціонару надається медична допомога більш ніж 7 тис. пацієнтів. Медзаклад як в довоєнний час, так й під час війни цілодобово і безперервно обслуговує населення регіону.

Понад рік ворог щоденно завдає ударів по медичній інфраструктурі України, внаслідок чого чимало лікарень було пошкоджено або вщент зруйновано. Попри це Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медичні заклади, аби медична допомога була доступною кожному.  

Так, від початку повномасштабної війни на Чернігівщині відновлені 38 об’єктів медзакладів, ще 18 об’єктів – відновлені частково.

Загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 436 об’єктів медзакладів та 190 – зруйновані вщент. 403 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 417 – відновлені частково.

Останні новини Чернігівщини

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

9 травня: цей день в Україні і світі

9 травня: цей день в Україні і світі 08:30

ДЕНЬ 806 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини