Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:55:53

"Чернігівводоканал" отримав від партнерів установку, яка спроможна забезпечити роботу очисних споруд у випадку відключення електроенергії

16.08.2023   11:06Агенцiя

КП "Чернігівводоканал" отримало від партнерів на безоплатних умовах когенераційну установку, яку планує використовувати як альтернативне джерело енергії для роботи очисних споруд у випадку відсутності електроенергії.

Про це повідомив директор підприємства Сергій Малявко під час загальноміської наради, що відбулася 15 серпня.

    — Допомога була надана Міжнародною організацією з міграції. Це когенераційна установка, потужністю орієнтовно 600 кВт електричної енергії і 550 кВт теплової. Ми плануємо її встановити як резервне джерело живлення для  очисних споруд. У подальшому цю установку можна буде використовувати або в місті як резервне джерело теплової та електричної енергії на одній із котелень, або, після реконструкції очисних споруд, ми будемо отримувати біогаз, тоді можна буде застосувати когенераційну установку для спалювання біогазу і забезпечення електроенергією самих очисних споруд, — пояснив Сергій Малявко.

Зараз вирішується питання стосовно її встановлення, це коштуватиме від 20 млн грн, йшлося у доповіді директора КП.

Ще одним результатом ефективної роботи з партнерами стало отримання цим підприємством насосів для ВНС №2, яка зазнала суттєвих пошкоджень під час бойових дій у 2022 році.

    — Це основні насоси для перекачки води у місто. Вони безкоштовно надані німецькими партнерами. Це обладнання італійського виробництва, воно абсолютне нове.  Тільки його закупівельна вартість — 300 тис. євро. Це, до речі, результат роботи і міжнародних поїздок представників міської ради, — зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Крім того, минулого тижня Кабмін затвердив фінансування для продовження відновлення ВНС №2 у 2023 році у розмірі 219 млн грн

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини