Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 11:01:55

Чернігівські поліцейські притягнули до відповідальності нетверезого водія, що погрожував правоохоронцям

16.08.2023   09:02Агенцiя

14 серпня близько 21-ї години вечора через один із блок-постів на виїзді з Чернігова в напрямку Києва на великій швидкості намагався проїхати позашляховик «Porsche Cayenne».

Водій пошкодив обидва колеса автівки та з’їхав на узбіччя.

Коли до автомобіля наблизились співробітники поліції та військові Нацгвардії, з позашляховика вийшов чоловік з явними ознаками сп’яніння. На місце події правоохоронці додатково викликали групу реагування патрульної поліції та слідчо-оперативну групу Чернігівського райуправління поліції.

У присутності свідків водій відмовився надати документи та категорично відмовився від проходження освідування на стан сп’яніння. Натомість, чоловік став нецензурно висловлюватися на адресу правоохоронців, поводився агресивно, погрожував розправою та штовхав поліцейських. У зв’язку з цим до водія було застосовано спецзасіб – кайданки.

Поліцейські встановили особу громадянина (це 41-річний уродженець Чернігова) та склали протокол про його адмінзатримання.

Поліція притягнула водія до відповідальності:

За статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння);

Статтею 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки);

Статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

За фактом погроз правоохоронцям відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), що карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років.

Автомобіль правопорушника вилучено та поміщено на штрафмайданчик.

 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини